Cu proprietatile sale unice ceaiul de castravete amar contribuie la mentinerea glucozei din sange in limite normale, aduncand un aport semnificativ persoanelor suferinde de diabet. Castravetele amar este considerat o planta miracol care produce insulina vegetala. Acesta devenind solutia 100% naturala si eficienta in situatiile de glucoza marita.
Contribuie la mentinerea concentratiei glucozei din sange in limite normale pe perioada utilizarii produsului.
Actiuni: hipoglicemiant.
Indicatii: hiperglicemie, diabet zaharat.
Ingrediente: castravete-amar (Momordica charantia) - fructe.
Mod de administrare:
- Pulberea cu administrare sublinguala - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita cu pulbere de 3-4 ori pe zi. Pulberea se tine sub limba sau se mesteca timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
- Maceratul la rece - se prepara din 2 lingurite cu pulbere adaugate la 250 ml de apa (o cana), se mentine timp de 6 ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi.
- Infuzia - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita (o cana), se mentine timp de 10-15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi.
Contrandicatii: sarcina, alaptare, intoleranta la castravete-amar.
Mod de prezentare: 30g.